Elismerést kapott Major Attila, a Karinthy Színház produkciós vezetője; Eötvös Nándor a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ sátormestere; Boldizsár Zsolt, a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház szcenikai vezetője; Kenyeri Orsolya, a Thália Színház öltöztető-tár vezetője; Szelba István a Gödöllői Művészetek Háza műszaki vezetője, ügyelője.

FORRÁS: URBÁN ÁDÁM

Nemzetiségi különdíjban részesült Gyorgyev Bránimír, a Magyarországi Szerb Színház művészeti titkára. Az esten kerültek átadásra a kivételes színészi pályákat elismerő Magyar Teátrum Életműdíjak, amelyeket Török Jolán, táncpedagógus, táncművész, művészeti szaktanácsadó és Katona Imre, rendező vehettek át.

A díjazottak az elismerő kitüntetéseket a jelölő anyaszínházak igazgatóitól, a Magyar Teátrumi Társaság elnökségi tagjaitól és a gálaestet támogató szervezetek képviselőitől vehették át.

IDÉN 13. ALKALOMMAL RENDEZTÉK MEG AZ ÜNNEPI GÁLÁT, MELYEK KERETÉBEN EDDIG ÖSSZESEN 96 DÍJ KERÜLT KIOSZTÁSRA, AZ IDEI 9 DÍJAZOTTAL EZ A SZÁM 105-RE EMELKEDETT.

FORRÁS: URBÁN ÁDÁM

A Magyar Teátrum Díj alapítója és ötletgazdája, Fekete Péter a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ igazgatója kiemelte: „karácsonyhoz közeledve jó egy kicsit megállni, hátra nézni és megköszönni sikereinket a mögöttünk állóknak, akik mindennapi munkája nélkül a színházi előadások nem születhetnének meg”.

A legnagyobb színházi érdekképviseleti szervezet, a Magyar Teátrumi Társaság több, mint egy évtizede alapította a színházi háttérszakmák képviselőit elismerő Magyar Teátrum Díjat. Ezt az elismerést minden évben azok kapják, akik láthatatlanul, a rivaldafény mögött dolgoznak a sikeres színpadi produkciókat működtető gépezetben.

A 2010-BEN ALAPÍTOTT MAGYAR TEÁTRUM DÍJRA JELÖLÉSHEZ KÉT, ÁLLAMI DÍJJAL ELISMERT SZÍNMŰVÉSZNEK ÉS A JELÖLŐ SZÍNHÁZ IGAZGATÓJÁNAK EGYÜTTES JAVASLATA SZÜKSÉGES.

FORRÁS: URBÁN ÁDÁM

A Magyar Teátrumi Társaság díjaival együtt adták át a Magyar Színháztechnikai Szövetség által alapított életműdíjat, az első magyar színháztechnikai mérnökről elnevezett Tolnay Pál-díjat, amelyet Foczmann István nyugalmazott üzemigazgató (Budapesti Operettszínház) vehetett át.

A Díjátadó Gálán felléptek a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, a Karinthy Színház, a Magyarországi Szerb Színház, a Gödöllői Művészetek Háza, a Thália Színház művészei, a Fővárosi Nagycirkusz artistája, zsonglőre és zenekara és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosai.

Forrás: origo.hu